Container trucking

Vrachtwagen van Group Martens die wegrijdt aan de laadkades.

Algemene info

Als uw partner in logistics bieden wij een full-servicepakket dat de gehele logistieke keten omvat. Van het afhalen van containers tot het opslaan van goederen, het regelen van douaneformaliteiten en het verzorgen van de distributie - wij streven naar een vlotte en efficiënte logistieke ervaring.

Onze strategisch gelegen opslagfaciliteiten zijn vlot bereikbaar vanuit de haven van Antwerpen en Rotterdam.

We streven telkens naar de hoogste normen van efficiëntie en klanttevredenheid. Ons ervaren team bestaat uit toegewijde planners, bekwame administratieve medewerkers en ervaren chauffeurs, die samen uw transportbehoefte verzorgen.


Vrachtwagen van Group Martens met een container van Evergreen.

Waarom ons als partner kiezen?

 • One-stop-shop

  Wij bieden een complete oplossing voor al uw logistieke behoeften. Dit betekent dat u voor elke stap in uw logistieke proces bij ons terecht kunt, van transport tot opslag en alles daartussenin.

 • Persoonlijke service

  Wij staan altijd klaar met advies en ondersteuning op maat. Uw tevredenheid is onze prioriteit.

 • Kwalitatieve en betrouwbare dienstverlening

  Wij zijn stipt, communicatief sterk en transparant.

 • Flexibiliteit

  Wij passen ons aan uw specifieke eisen aan, zodat onze service altijd perfect aansluit bij uw behoeften.

Meer info?

Neem gerust contact met ons op en we helpen u graag verder!

Chauffeur van Group Martens die in zijn vrachtwagen stapt.

FAQ's

Onze meest gestelde vragen over container trucking.

1. Wat is het verschil tussen demurrage en detention?

Demurrage
De kosten die in rekening worden gebracht wanneer import containers in de haven blijven staan na de toegestane vrije tijd. Deze kosten moedigen importeurs aan om hun containers zo snel mogelijk na aankomst uit de haven te halen.

Detention
De kosten die in rekening worden gebracht wanneer een container, nadat deze uit de haven is gehaald, niet binnen de toegestane vrije tijd wordt teruggebracht naar de haven.
Deze kosten worden in rekening gebracht om ervoor te zorgen dat containers snel worden teruggebracht, zodat ze opnieuw kunnen worden ingezet voor andere transporten.

Demurrage heeft betrekking op vertragingen binnen de haven, terwijl detention betrekking heeft op vertragingen die optreden nadat de container de haven heeft verlaten. Beide kosten zijn bedoeld om de efficiënte doorstroming en hergebruik van containers te bevorderen.

2. Wie handelt de formaliteiten met rederijen voor containerophaling?

De formaliteiten met rederijen voor het ophalen van containers worden volledig beheerd door onze gespecialiseerde importafdeling. Deze afdeling onderhoudt dagelijkse communicatie met de rederijen om ervoor te zorgen dat alle noodzakelijke procedures en documentatie correct en tijdig worden afgehandeld. Dit omvat het betalen van de kosten, het beheren van het ophalen van containers, het afhandelen van douanedocumentatie en het zorgen voor de naleving van alle relevante wet- en regelgeving.

3. Kan elke transporteur containers afhalen in de haven van Antwerpen?

Vanaf 15 januari 2024 zijn PIN-codes voor het ophalen van containers bij de meeste rederijen niet meer geldig. In plaats daarvan wordt het importproces van containers uitgevoerd via Certified Pick up (CPu).

Om een container op te halen, hebben vrachtwagenchauffeurs het volgende nodig:
- Een afspraak op de terminal
- Een Alfapass
- Een CPu-registratie
- Hun vingerafdruk

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.