Duurzaamheid en kwaliteit

Bovenaanzicht van een bos.

Algemene info

Duurzaamheid en kwaliteit staan centraal in alles wat we doen. We streven ernaar om onze diensten op een verantwoorde manier te leveren, met aandacht voor zowel efficiëntie als de impact op het milieu.
Ons doel is om betrouwbare en hoogwaardige transport- en opslagoplossingen te bieden, waarbij we continu werken aan het verbeteren van onze processen en het verlagen van onze ecologische voetafdruk.

Kwaliteit

IFS

Het IFS -certificaat staat voor International Featured Standard en is toegespitst op voedselveiligheid. Naast Food heeft IFS ook andere standaarden. Met dit certificaat benadrukken we onze toewijding om voedingsproducten veilig op te slaan. Dankzij ons up-to-date HACCP-beleid verzekeren we retailers bovendien van kwaliteit en veiligheid in de voedselketen.

Logo IFS-certificaat (International Featured Standard).
FCA

FCA (Feed Chain Alliance) vertegenwoordigt een gecertificeerd zelfcontrolesysteem, onder beheer van Ovocom, ontworpen om voedselveiligheid binnen de diervoederketen te garanderen. Bij Group Martens zijn we trots op ons FCA-certificaat voor onze opslagfaciliteiten. Dit certificaat staat bekend als een gerenommeerde norm binnen de voedselindustrie en verzekert de voedselveiligheid.

Logo FCA (Feed Chain Alliance).
Seveso

Group Martens beschikt over een hoge drempel Seveso-vergunning. Door te voldoen aan deze strikte normen en voorschriften kunnen we een veilige omgeving waarborgen tijdens de omgang met gevaarlijke goederen.

Met deze Seveso-vergunning investeren we ook in het welzijn van onze medewerkers, gemeenschap en milieu. We erkennen de grote verantwoordelijkheid die gepaard gaat met de opslag van gevaarlijke goederen en streven naar een continue verbetering in veiligheidsmaatregelen.

FAVV

Als geregistreerd bedrijf bij het FAVV, staat Group Martens garant voor de hoogste standaarden in voedselveiligheid en kwaliteitsbeheer in onze transport- en warehousingdiensten. Deze registratie bevestigt onze toewijding aan strikte hygiëne- en veiligheidsnormen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsfilosofie, we vinden het belangrijk om op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. We begrijpen de impact die onze activiteiten kunnen hebben op het milieu en zijn toegewijd aan het minimaliseren van deze voetafdruk door proactieve, groene initiatieven.
Groene brandstoffen en duurzaam transport

In ons streven naar een duurzamere toekomst, richten we ons nadrukkelijk op het gebruik van groene brandstoffen en moderniseren we voortdurend ons wagenpark. Onze volledige vloot voldoet aan de EURO 6-norm. Door actieve deelname in werkgroepen voor duurzaamheid blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de transportsector. Binnenkort introduceren we transportmogelijkheden met HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), geproduceerd uit volledig hernieuwbare grondstoffen, waarmee de CO₂-uitstoot met 85-90% kan worden verlaagd.

Route optimalisatie

Efficiëntie is de sleutel tot duurzaamheid. Daarom optimaliseren we onze transportroutes om de rijtijd te minimaliseren, brandstofverbruik te verminderen en CO2-emissies te verlagen. Dit verbetert niet alleen onze operationele efficiëntie, maar vermindert ook onze ecologische impact. We streven ernaar om lege kilometers te beperken en zorgen voor maximale belading van onze voertuigen.

Zonne-energie en laadstations

Onze inzet voor duurzaamheid strekt zich uit tot onze faciliteiten. Met de installatie van zonnepanelen op onze gebouwen genereren we groene energie. Bovendien bevorderen we het gebruik van elektrische voertuigen door laadpalen beschikbaar te stellen, zowel voor onze medewerkers als voor bezoekers.

Naar een paperless office

In lijn met onze duurzaamheidsdoelstellingen, werken we actief aan het realiseren van een 'paperless office'. Door digitalisering van onze processen verminderen we niet alleen ons papiergebruik, maar verhogen we ook de efficiëntie en toegankelijkheid van onze bedrijfsvoering.

Group Martens zet zich actief in voor de overstap naar een duurzame toekomst. We zijn continu op zoek naar innovatieve methoden om onze impact op het milieu te verminderen, zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit en efficiëntie van de dienstverlening aan onze klanten.

Meer info?

Neem gerust contact met ons op en we helpen u graag verder!

Chauffeur van Group Martens die in zijn vrachtwagen stapt.
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.