Internationaal transport

Bovenaanzicht vrachtwagens van Group Martens aan laadkames in magazijn.

Algemene info

Group Martens heeft jarenlange ervaring in transport van groupage, LTL- en FTL-zendingen naar de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Dit is verder geëvolueerd naar een Full Service in Logistics. Dankzij een uitgebreid netwerk van vaste partners kunnen wij  transport aanbieden over heel Europa.

We streven telkens naar de hoogste normen van efficiëntie en klanttevredenheid. Ons ervaren team bestaat uit toegewijde planners, bekwame administratieve medewerkers en ervaren chauffeurs die samen uw transportbehoefte verzorgen.

Wij vinden het belangrijk om op een duurzame manier transport te realiseren. Onze vloot van 60 moderne voertuigen voldoet aan de Euro 6-normen en is uitgerust met AdBlue-tank.

Vrachtwagen van Group Martens op de snelweg.

Waarom ons als partner kiezen?

 • Specialisatie

  Met onze eigen vloot verzorgen wij transport naar de Benelux, Frankrijk en Duitsland, waarbij we gebruikmaken van onze uitgebreide expertise om uw zendingen efficiënt en veilig te vervoeren.

 • Meer dan 50 jaar ervaring

  Al meer dan een halve eeuw staan wij bekend als een betrouwbare logistieke partner.

 • Europees netwerk

  Ons uitgebreid netwerk van vaste partners strekt zich uit over heel Europa, waardoor wij logistieke oplossingen kunnen bieden die aan uw specifieke behoeften voldoen.

 • Flexibiliteit

  Onze dienstverlening is erop gericht volledig aan te sluiten bij uw specifieke eisen, dankzij onze persoonlijke service en aanpassingsvermogen.

Meer info?

Neem gerust contact met ons op en we helpen u graag verder!

Chauffeur van Group Martens die in zijn vrachtwagen stapt.

FAQ's

Onze meest gestelde vragen over internationaal transport.

1. Zijn er rijverboden in Frankrijk en Duitsland?

Ja, in Frankrijk en Duitsland zijn er rijverboden die voornamelijk van toepassing zijn op vrachtwagens en zwaar transport. Deze rijverboden zijn  van kracht tijdens weekenden, feestdagen en specifieke perioden van hoge verkeersdrukte. Deze maatregelen zijn bedoeld om verkeerscongestie en ongevallen te verminderen.

Frankrijk
In Frankrijk geldt op zon- en feestdagen van 22.00 uur de voorafgaande dag tot 22.00 uur die zon- of feestdag op alle wegen een algemeen rijverbod voor voertuigen of voertuigcombinaties met een toegestane maximum massa van meer dan 7,5 ton.

Duitsland
In Duitsland geldt een algemeen rijverbod voor voertuigen of voertuigcombinaties met een toegestane maximum massa van meer dan 7,5 ton op zon- en feestdagen tussen 00.00 uur en 22.00 uur.

2. Is de klant verantwoordelijk voor het respecteren van de rij-en rusttijden door de transporteur?

Rij- en rusttijden zijn wettelijk vastgestelde perioden waarin vrachtwagenchauffeurs mogen rijden en moeten rusten. Deze regels zijn bedoeld om de veiligheid op de weg te verhogen en oververmoeidheid bij chauffeurs te voorkomen. Volgens de Europese regelgeving mogen chauffeurs maximaal 9 uur per dag rijden, met een wekelijkse limiet van 56 uur. Daarnaast zijn er specifieke rusttijden voorgeschreven, zoals dagelijkse rust van minimaal 11 aaneengesloten uren.

De verantwoordelijkheid voor het naleven van de rij- en rusttijden ligt bij de transporteur en de chauffeur. Klanten zijn niet rechtstreeks verantwoordelijk voor de naleving van deze tijden. Echter, het is belangrijk voor klanten om zich bewust te zijn van deze regels, aangezien ze de leveringen kunnen beïnvloeden. Klanten worden aangemoedigd om realistische verwachtingen te hebben met betrekking tot levertijden en rekening te houden met de noodzaak van chauffeurs om de wettelijke rij- en rusttijden na te leven.

3. Hebben jullie CO2-neutrale oplossingen?

Een van onze belangrijkste CO2-neutrale oplossingen is het gebruik van HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) als brandstof. HVO is een geavanceerde biobrandstof die wordt geproduceerd uit hernieuwbare bronnen, zoals plantaardige oliën en dierlijke vetten. Wat HVO zo interessant maakt, is dat de CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met 85-90%, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor traditionele dieselbrandstof.

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.